Cum sa creezi energie din apa

Scris de

Cand vorbim de energie rezultata din forta apei, ne imaginam un baraj sau o turbina uriasa impinsa de o cantitate imensa de apa. Este intr-adevar o imagine corecta, dar nu reprezinta singura metoda de a obtine energie cu ajutorul apei.

Cercetatorii de la The Tata Group au lucrat impreuna cu Daniel Nocera,  un om de stiinta si fondator al SunCatalytix  si au descoperit o noua metoda de a obtine energie din apa. Echipa au pus o foaie din cobalt artificial si silicon invelit in fosfat intr-un borcan. Acest lucru a produs un efect similar cu fotosinteza. Divizarea hidrogenului de apa  a fost utilizata pentru a genera energie de la soare. Interesant este faptul ca aceasta metoda a produs mai multa enegie decat actuala generatie de panouri solare.

Oamenii de stiinta au declarat ca noua tehnologie ar putea ajuta la construirea unei mini centrale electrice, de marimea unui frigider. Desigur aceste planuri s-ar putea schimba avand in vedere ca cercetarile sunt abia la inceput. De anul viitor, echipa se asteapta sa poata alimenta cu energie o casa, folosind aproximativ o sticla si jumatate de apa.

Misiunea celor de la The Tata Group este aceea de a a raspunde nevoilor primare ale oamenilor cu venituri mici si cel mai probabil tehnologia mentionata va intra pe piata.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.