Cum sa cultivi cartofi pe Luna sau pe Marte

Scris de

O ferma eco de la Polul Sud ar putea fi modelul pentru viitoarele baze umane de pe Luna sau Marte.

Cultivarea de recolte este studiata la Centrul pentru Agricultura in Mediu Controlat al Universitatii din Arizona. Acum aceasta a instalat un modul demonstrativ de 5,5 metri lungime pentru a arata cum se pot cultiva alune, rosii, cartofi si cereale pentru colonistii de pe alte corpuri ceresti.

Sistemul nu are nevoie de multa supraveghere si depinde de functii automate si algoritmi de control pentru a analiza datele luate de la senzori si a optimiza activitatea.

“Casa Verde Lunara” este asemanatoare cu cea folosita de SUA la Polul Sud in Antarctica si este realizata de aceeasi companie.

Numai ca acum exista cateva diferente: apa folosita din sistem ar putea fi extrasa din urina astronautilor, bioxidul de carbon va fi produs din respiratie iar fibrele optice ar putea transporta caldura solara in interior. O baza lunara va fi realizata oricum in subsol, pentru a proteja locuitorii sai la variatiile de clima, radiatiile cosmice si micii meteoriti care se prabusesc.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.