Dezvoltarea timpurie a anticorpilor ce neutralizeaza HIV poate fi tratamentul pentru SIDA

Scris de

viagra canadian pharmacy

a>Noi descoperiri aduc cercetatorii tot mai aproape de crearea unui vaccin impotriva virusului HIV. Conform mai multor specialisti din domeniul medicinei, un obstacol major in descoperirea unui vaccin eficient impotriva virusului HIV este incapacitatea de a obtine, prin imunizare, anticorpi ce au rolul de neutralizare.

Acesti anticorpi se ataseaza pe suprafata virusului si previn legarea acestuia de celulele organismului si infectarea lor. O parte dintre indivizii infectati cu HIV dezvolta timpuriu anticorpi ce neutralizeaza virusul, acestia fiind tipul de anticorpi pe care cercetatorii vor sa-l obtina prin intermediul vaccinului. Persoanele care dezvolta timpuriu anticorpi sunt aproximativ 30% din totalul celor infectati si tind sa aiba un sistem imunitar mai puternic decat al celorlalti. Specialistii fac eforturi pentru a intelege cum sunt diferiti acesti oameni pentru a folosi ulterior informatia in crearea de noi proceduri si vaccinuri care pot mima evenimentele timpurii ce duc la dezvoltarea unor astfel de anticorpi in timpul infectiei naturale.

Sursa: Physorg
Sursa foto: IAVI

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.