Dovezi de canibalism la scara larga in Europa neolitica

Scris de

OaseArheologii au descoperit indicii de canibalism la scara larga intr-un sit din sud-vestul Germaniei care dateaza de la inceputul Neoliticului (acum circa 7.000 de ani). Peste 500 de schelete de oameni ramase neingropate, in apropierea satului Herxheim, sugereaza ca acestia au fost mancati de semeni de-ai lor. Liderul echipei de arheologi de la acest sit, Bruno Boulestein de la Universitatea Bordeaux din Franta, spune ca sunt indicii solide ca oasele au fost sectionate si rupte pentru a fi mancate. Exista de asemenea urme de muscaturi si semne ca oasele au fost fripte. Alti cercetatorii resping ideea canibalismului, sustinand ca inlaturarea carnii de pe oase ar putea fi o practica dintr-un vechi ritual de inmormantare.

Neoliticul timpuriu este perioada in care oamenii au inceput sa practice agricultura la scara larga in centrul Europei. De aceea cercetatorii din echipa lui Boulestein cred ca actele de canibalism trebuie sa fi fost ceva exceptional chiar si pentru aceea perioada, fiind cel mai probabil practicate in perioadele de foamete.

Sursa: BBC News
Sursa foto: BBC News

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.