“Dragonul” zburator al SpaceX ajunge in spatiu si in istorie

Scris de

SpaceX este prima companie comerciala din istorie care a trimis o nava pe o orbita joasa in jurul Pamantului iar aceasta sa reintre apoi in atmosfera, scrie Gizmag.

Numita Dragon, nava este perfect functionala si a fost lansata de o racheta Falcon 9 de la Cape Canaveral Air Force Station in data de 8 decembrie.
Zborul de test a fost efectuat de racheta Falcon 9, care are 55 de metri inaltime, noua motoare si doua trepte. Aceasta este proiectata pentru refolosire. Asadar, Falcon 9 a dus capsula Dragon pe orbita, unde si-a efectuat manevrele inainte de a porni rachetele de franare, care au readus-o in atmosfera terestra.
Ca si navele Apollo, Dragon este protejata de scuturi de caldura. Dupa care a urmat deschiderea parasutelor si caderea in Oceanul Pacific, in dreptul Californiei.

SpaceX a fost fondata de Elon Musk, acelasi vizionar care a pus bazele PayPal si Tesla Motors.

Avand in vedere succesul misiunii, primul zbor pe care “Dragonul” zburator il va face catre Statia Spatiala Internationala ar putea fi anul viitor. Numai bine, pentru ca navetele americane trebuie sa fie retrase.

Sursa: Gizmag
Sursa foto: Gizmag

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.