Energie eoliana fara elice

Scris de

Turbinele eoliene actuale cu elice au doua mari dezavantaje: sunt zgomotoase (unele) si sunt un real pericol pentru pasari. O firma de design din New York, DNA, propune o alternativa – generatoare eoliene fara elice. Cum este posibil? Pai niste “pari” elastici din fibra de carbon, intariti cu rasina si cu o inaltime de 55 de metri, produc electricitate atunci cand sunt miscati de vant. In capatul fiecarei tepe, pardon stalp, vor fi montate discuri ceramice realizate din material piezoelectric. Sistemul produce electricitate atunci cand este pus sub presiune. Proiectul a fost gandit pentru noul oras complet verde Masdar care se construieste in Emiratele Arabe Unite. Acolo, masinile nu vor avea acces.

Eu zic ca Google, mare amator de energie eoliana, s-ar putea sa implementeze proiectul undeva in SUA, daca constructorii Masdar il abandoneaza.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Gizmag

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.