Fujitsu imbina cipurile cu pielea, profetii Apocalipsei tipa din gura de sarpe

Scris de

Japonezii de la Fujitsu au prezentat una dintre cele mai intrigante tehnologii vazute: cipuri implantate care recolteaza energie din corp si monitorizeaza semnele vitale.

Numita Hybrid Power Generation Device, dispozitivul permite captarea de energie din caldura degajata de corp, ba chiar functioneaza si solar. Cipul foloseste energia pentru a monitoriza sanatatea si trimite informatiile si catre un sistem de monitorizare.
De regula sunt necesare cipuri separate, o celula fotovoltaica si ceva elemente termoelectrice, dar inginerii de la Fujitsu au gasit o metoda de a produce un dispozitiv hibrid.
Compania spune ca acesta este capabil sa produca 700 microwatti de energie si ca nu are nevoie de baterie pentru a lucra.

Cipul nu e foarte mare, dar masurand 5 cm x 5 cm s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor. Oricum, poate fi pus la brat, sau la incheietura in genul unui accesoriu ca bratarile.
Dispozitivul a fost prezentat in cadrul targului CEATEC 2011 si ne permite sa aruncam un ochi in viitor, cand la nevoie, bateriile smartphone-urilor, ar putea fi incarcate infigandu-le la conectorul din brat…

Punem pariu ca niste spalati pe creier de religie vor vedea asta ca semn al Antihristului?

Sursa: Techradar
Sursa foto: Techradar

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.