Guvernul japonez vrea roboti controlati cu mintea. In 10 ani

Scris de

“We are the Borg! Resistance is futile”. Am putea auzi aceste cuvinte mai devreme decat ne imaginam.

Totul de la televizoare la telefoane mobile si roboti se va supune gandurilor utilizatorilor. Dragostea imensa a japonezilor pentru roboti si tehnologiile de citire a minti se contopesc intr-un nou parteneriat intre guvernul acestei tari si industria de profil.
Japonezii vor ca in 10 ani sa controleze mental robotii si electronicele, scrie PopSci, care citeaza Agence France Presse (AFP). Subiectul a fost prezentat prima oara de cotidianul japonez Nikkei, care cita surse guvernamentale.

Ce sa fie, ce sa fie?

Viitoarele dispozitive vor include televizoarele si smartphone-urile care vor compune mesaje prin gand. Se presupune ca vor mai ieftine pentru utilizarea de zi cu zi decat actualele dispozitive care folosesc interfata cu creierul si care urmeaza a fi lansate curand.

Gadgeturile vor permite batranilor sau celor cu dizabilitati sa comunice cu servitorii roboti si sa-i alerteze pentru a fi ajutati cand au nevoie. Mai multe corporatii gigant din Japonia sunt angrenate in cercetari, precum Toyota, Honda si Hitachi, ca si o serie de universitati de top.

Alte posibile aplicatii ar putea include sisteme de navigare care cauta restaurante cand detecteaza gandurile soferului. Sau stomacul gol, dupa caz. Ma intreb ce va cauta cand individul se va gandi la femei: cele mai apropiate bordeluri, farmacii pentru prezervative, sex shop-uri sau magazine de tipul Ikea (“do it yourself”).

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.