Imagini spectaculoase de pe Marte arata ca planeta a avut lacuri

Scris de

mars-large Fotografii spectaculoase de pe Planeta Rosie sugereaza ca Marte a fost destul de calda pentru a sustine lacuri acum 3 miliarde de ani, o perioada despre care se credea ca era prea rece si arida pentru a avea apa la suprafata.

Potrivit jurnalului stiintific Geology, citat de Science Daily, lacurile au existat in Era Hesperoniana, acum 3 miliarde de ani si contineau apa provenita din topirea ghetii. Acestea aveau 20 de kilometri largime si se aflau la ecuator. Cercetatorii de la Imperial College London si University College London spun ca ar fi putut exista activitate vulcanica, impacturi de meteoriti sau schimbari ale orbitei planetei care au incalzit atmosfera destul pentru a topi gheata. Aceste fenomene ar fi creat gaze care u ingrosat atmosfera, captanand mai multe lumina solara si facand-o prea calda pentru a avea apa lichida.

Sursa: Science Daily
Sursa foto: Science Daily

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.