Internetul cantareste cat o capsuna

Scris de

internet = capsunaInternetul este mare.. foarte mare. Aici suntem toti de acord. Insa ceea ce nu stiati este ca greutatea internetului este cam de.. 50 de grame.

Pentru a stoca internetul este nevoie cam de 75-100 de milioane de servere, explica Vsauce in cadrul unui filmulet pe YouTube. Greutatea acestor servere este cea necesara pentru a stoca internetul si nu este greutatea datelor.

Dar cand vine vorba despre cat cantaresc cele 5 milioane de terabytes ce reprezinta datele din care este alcatuit internetul, avem de-a face cu o greutate de 50 de grame. Mai bine zis, 50 de grame de electroni aflati in miscare, greutatea necesara pentru a servi internetul.

Toata energia continuta in informatia propriu-zisa (fiecare imagine, video, email, website etc.) cantareste in mod colectiv 0.2 milionimi dintr-o uncie, adica din 28 de grame, ne mai explica Vsauce. Adica extrem de putin sau, prin comparatie, cat masa celui mai mic cu putinta fir de nisip. Adica toate datele de pe internet incap in firicele de nisip.

Si noi care credeam ca internetul este ceva mare. Ei bine, este destul de mare.. si totusi, destul de mic.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.