Iron Man chiar exista

Scris de

Nu stiu daca ati vazut filmul cu Robert Downey Jr dar costumul si energia care il propulseaza au creat adevarate manii pe internet.

Si nu numai. XOS Exoskeleton este, dupa cum ii spune numele, un schelet extern iar ideea pentru realizarea lui a venit acum doi ani si jumatate. Este primul care a fost construit sa dea puteri supra-umane celor care il poarta. A fost prezentat saptamana trecuta de compania de aparare Raytheon-Sarcos.
Dar fata primul model are cateva diferente: consuma cu 50% mai putina energie, cantareste mai putin cu 10% (aproape 97 de kilograme) si e necesar mai putin effort pentru a misca obiectele.

Raportul dintre greutatea actuala si cea perceputa la ridicat lucruri a fost imbunatatit de la 6:1 in prima varianta a “costumului” pana la 17:1 in XOS-2. De exemplu, un obiect de 25 de kilograme e ridicat cu forta necesara pentru a ridica 1,5 kilograme iar unul de 100 de kilograme necesita puterea de a misca 6 kilograme!
Pentru prealizarea proiectului DARPA (Agentia americana de aparare si proiecte avansate -nr) aloca anual intre 4 si 8 milioane de dolari, dar guvernul nu a aprobat deocamdata finantare si prin alte canale.

Cel care il opereaza este inginerul Rex Jameson.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.