L-lizina ar putea ameliora simptomele schizofreniei

Scris de

Schizofrenia este o tulburare mintala grava, ce afecteaza aproximativ o persoana din 200. Desi tratamentul cu antipsihotice ofera ameliorari, majoritatea pacientilor pot suferi in continuare de simptome cognitive si negative, precum deficit de concentrare si memorie, apatie sau capacitate redusa de a face fata unor situatii sociale.

Insa, un studiu recent a aratat ca administrarea regulata de L-lizina, alaturi de tratamentul normal, poate reduce severitatea simptomelor de mai sus. Astfel, cercetatorii le-au administrat unui numar de 10 pacienti diagnosticati cu schizofrenie, cate o doza de 6 gr de L-lizina sau placebo, zilnic, timp de 4 saptamani. Rezultatele analizelor de sange, dozele stabile de mdicamente si absenta episoadelor psihotice cu 2 luni inainte de inceperea studiului au fost definitorii in alegerea pacientilor.

Opt din cei 10 pacienti au raspuns la tratamentul cu lizina, dupa cum arata testele de sange, raportand si o tendinta generala de imbunatatire a simptomelor. Efectele benefice ale substantei au continuat chiar si dupa intreruperea tratamentului.

Studiul efectuat a fost unul de mici dimensiuni, ceea ce a limitat concluziile cercetatorilor. Cu toate acestea, beneficiile L-lizinei in cazul pacientilor bolnavi de schizofrenie sunt mai mult decat evidente.

Sursa: Phys Org
Sursa foto: Science Clarified

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.