NASA lanseaza un satelit alimentat de un smartphone

Scris de

SatelitCei de la NASA au o mica obsesie de-a lor cand vine vorba de lansat de lucruri in spatiu. Si, sa fim sinceri, ce le-am putea cere mai mult? Ei bine, NASA are de cand sa lanseze un nou satelit pe orbita.

De data aceasta, unul de marimea unei cesti de cafea. Si cum e vorba de NASA, cu siguranta ca satelitul are ceva sursa de energie avansata tehnologic, nu-i asa? Nu chiar. Micul satelit va fi alimentat… de un smartphone. Si nu orice smartphone! Este vorba despre Nexus One, marca Google.

Totul face parte din proiectul PhoneSat, a carui scop este, sa spunem, marirea orizontului din punct de vedere a componentelor comerciale gata facute, cum ar fi smartphone-urile. Micul satelit are insa si fratiori si vom vedea cum NASA va incepe sa laseze satelitii pe banda rulanta, avand in vedere ca sursa de energie necesara pentru fiecare un singur satelit are un pret relativ mic, de 3.500 de dolari.

“Smatphone-urile deja ofera o multime de posibilitati necesare sistemelor de sateliti. Printre acestea se numara procesoarele rapide, sistemele de oeprare versatile, o multime de senzori miniaturali, camere cu rezolutie mare, GPS si radio.” spune NASA.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Tom’s Hardware

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.