O fregata-robot va bantui submarinele

Scris de

091119-N-9500T-263.JPGNavele care par in perfecta stare de functionare cu exceptia lipsei echipajului in mod normal ar ridica suspiciuni ca ceva a mers prost, mai ales prin Triunghiul Bermudelor.

Totusi o fregata fara echipaj a DARPA, agentia americana de aparare avansata, este exact ceea ce cercetatorii au comandat, scrie Popular Science.

Nava automata va putea petrece luni de zile fara echipaj pe mari si oceane vanand submarine fantomatice.

Nava va putea merge tot timpul fara mentenanta si va putea comunica cu baza. DARPA mai vrea ca nava sa se supuna automat regulilor de navigatie sigura pentru a evita coliziunile.

Publicatia noteaza ca submarinele nucleare ar putea depasi urmaritorii lor robotici, dar cele diesel nu vor avea asemenea noroc.

Marina SUA deja si-a echipat submarinele cu mici roboti care pot lucra ca si cercetasi, noduri de comunicare sau chiar platforme de arme. Asa ca bataliile viitorului ar putea avea loc doar intre roboti iar oamenii sa vina doar sa culeaga ramasitele.

Sursa: RENNE
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ofensiva pe care robotica o realizeaza chiar acum. In orice domeniu. Roboti care merg la razboi, fregate care navigheaza fara echipaj, drone pentru submarine, reparatori si instalatori in spatiu, doctori […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.