Oamenii de stiinta incep simularea unei calatorii de 520 de zile pe Marte

Scris de

O echipa de cercetatori din Moscova a lansat o simulare a unui zbor dus-intors pe Marte, pentru a studia rezistenta fizica si psihica a astronautilor in astfel de conditii.

Trei rusi, un francez, un italiano-columbian si un chinez vor petrece 520 de zile intr-o capsula lipsita de lumina zilei, fiind nevoiti sa faca fata unor eventuale probleme ca stres, claustrofobie si oboseala pe care le-ar intampina in timpul unei calatorii interplanetare.

Echipajul va comunica cu exteriorul pe internet, uneori intrerupt pentru a imita efectele zborului in spatiu. Vor manca numai conserve si vor face dus o data la 10 zile. Conducatorul misiunii, Boris Morukov a declarat ca experimentul ar putea fi intrerupt doar din motive medicale, tehnice sau la cererea speciala a unuia dintre participanti.

Psihologii sunt de parere ca stresul ar putea aparea, deoarece membrii echipajului se vor satura unii de altii. De asemenea, faptul ca nu vor experimenta euforia sau pericolele reale ale spatiului i-ar putea determina sa cedeze psihic.

Cei 6 sunt insa optimisti. De exemplu, francezul Romain Charles a declarat ca va lua cu el o chitara, pentru a destinde atmosfera. Ceilalti au spus ca vor aduce carti, filme si fotografii de familie. Toti sunt constienti de sacrificiul la care s-au angajat, considerand ca astfel vor “implini vise despre viitor si vor face ceva ce nimeni nu a mai facut pana acum.”

Un experiment de acest gen s-a incercat tot in Moscova in anul 2000, dar a esuat. O canadianca care facea parte din echipa s-a plans de faptul ca unul dintre capitanii rusi a sarutat-o fortat si ca alti doi membri s-au lovit reciproc.

De data aceasta nu se mai afla nicio femeie in cadrul echipei. Conform declaratiilor lui Morukov, toate au fost eliminate din motive bine intemeiate.
Pentru participarea la acest experiment, fiecare membru va primi cate 97.000 de dolari.

Sursa: USAToday
Sursa foto: Fescoenglish

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.