Oceane de diamante pe Neptun si Uranus ?

Scris de

neptunAtentie femei! Planetele Neptun si Uranus ar putea deveni curand unele dintre locurile voastre favorite.

Cand cercetatorii au topit diamante la temperaturi si presiuni ultra-ridicate si apoi le-au redus pe ambele, bucati solide de diamante pluteau pe diamantele lichide de sub ele.

Cercetatorii cred, astfel,  ca este posibil ca planetele neptun si Uranus sa contina oceane lichide de diamante. Stdiul a fost condus pentru a se descoperi punctul de topire al diamantelor. Cand acestea sunt topite, se comporta ca apa, adica formeaza forme solide care plutesc pe lichid. Diamantul este cel mai dur material de pe Terra si este foarte greu de facut sa se topeasca. Topirea diamantelor mai este grea si pentru ca, incinse foarte mult, aceste se transforma in grafit… adica mina de creion.

Diamantele sunt lichefiate la presiuni de 40 de milioane de ori mai mari decat cea a marii de pe Pamant. Cand presiunea e redusa la “doar” 11 milioane ori mai mare si temperatura este de 50.000 de grade, bucati de diamante incep sa apara.

Aceste conditii de temperaturi si presiuni ultra-mari se gasesc pe gigantii gazosi Neptun si Uranus. Ambele sunt estimate a avea 10% carbon…

Singurele metode prin care cercetatorii pot fi siguri ca oceanele de diamant exista sunt ori trimiterea unei nave ori prin simularea conditiilor respective pe pamant.

Ambele necesita ani de preparare si necesita foarte multi bani. Cam cateva trenuri de diamante…

Sursa: www.physorg.com
Sursa foto: www.physorg.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.