Parcul luminat de rahat de caine

Scris de

Un “stomac” gigantic numit “Park Spark” a fost instalat intr-un parc special amenajat pentru caini in Cambridge, Massachusetts. Dispozitivul produce metan prin digestia de catre bacterii a excrementelor de caine iar metanul este folosit la luminarea cu gaz a parcului prin lampi.

Cei care isi plimba cainii sunt incurajati sa adune fecalele, sa le pune in pungi biodegradabile si sa le arunce in tubul aparatului. Aici, rahatul este amestecat cu bacterii anaerobe (care n-au nevoie de oxigen – n.r.) iar metanul produs arde in lampa ca un fel de “foc sacru” etern.
Bacteriile sunt tinute captive intr-un container subteran iar o conducta duce metanul la lampa. Acest gaz este fara culoare si miros si formeaza cea mai mare parte a “gazului natural” care este folosit pentru incalzire si gatit la aragaz.

Ideea apartine lui Matthew Mazzotta, un artist conceptual, iar proiectul este finantat in parte de Consiliul Artelor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Echipa spera ca metanul generat sa furnizeze energie si catre alte obiecte din parc sau zona apropiata, cum ar fi standurile de popcorn sau altele.
Scopul este demonstrarea faptului ca reziduurile sunt resurse pretioase iar oamenii ar trebui sa fie mai atenti si constienti de ceea ce fac.

In Romania, desi avem hoarde de caini, o astfel de flacara s-ar stinge in doua zile, dar tot iei cate un “noroc” prin parcuri…

Sursa: PhysOrg
Sursa foto: PhysOrg

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.