Plictisit pana la moarte? Se poate intampla

Scris de

Plictisit pana la moarte? Se poate intamplaPlictiseala poate ucide. Cand oamenii sunt plictisiti corpul produce hormoni periculosi care pot afecta inima, arata specialistii Annie Britton si Martin Shipley de la University College din Londra, intr-un material publicat in Journal of Epidemology.

Cei doi cercetatori au analizat chestionare completate intre 1985 si 1988 de 7.500 de cetateni ai Londrei, cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani. Acestia au fost intrebati daca s-au plictisit la serviciu in luna de dinaintea sondajului. Au vazut apoi cati dintre respondenti care au raspuns pozitiv la intrebare au decedat pana in aprilie 2009. Surprinzator, majoritatea acestora au decedat de probleme la inima.
“Un om plictisit s-ar putea sa nu fie motivat sa manance bine, sa faca exercitii fizice si sa duca o viata sanatoasa. La o asemenea persoana riscul unui accident cardiovascular este mai probabil”, crede si Dr. Christopher Cannon, profesor asociat de medicina la Harvard University.

Mai mult, oamenii plictisiti au sanse mai ridicate sa intre in depresie, stare care la randul ei afecteaza inima.

Cercetarea in acest domeniu este abia la inceput. Multi specialisti se indoiesc ca ar exista o legatura directa intre plictiseala si problemele la inima.

Sursa: news.discovery.com
Sursa foto: workitmom.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.