Programul care ne spune cat vom trai

Scris de

Oamenii de stiinta au identificat indicatorii genetici ai longevitatii.

In curand vom putea determina cat de mult vom trai cu ajutorul unui test genetic dezvoltat de catre cercetatori. Programul va compara cu o medie sansele fiecarei persoane de a atinge varsta de 100 de ani si va anunta utilizatorul in ce categorie se situeaza.

Inventatorii sustin ca odata consultat, programul poate determina schimbari majore in modul de viata al persoanelor care prezinta un indicativ slab de longevitate.

Descoperirea creste insa problema moralitatii in legatura cu efectele prezicerii destinelor umane. In plus, cineva ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru eventualele rezultate gresite ale testelor sau pentru reactiile celor care vor afla ca vietile lor sunt mai scurte sau mai lungi decat si-ar fi dorit.

Mai mult decat atat, asiguratorii si firmele de pensii ar putea utiliza informatiile in favoarea lor.

Metoda cercetatorilor are o precizie de doar 77%, astfel ca aproximativ un sfert dintre cei testati ar putea primi rezultate gresite.

Conform statisticilor, o persoana din 15 are combinatia genetica necesara pentru a atinge varsta de 100 de ani, insa doar o persoana din 600 ajunge la aceasta varsta datorita unor factori importanti precum ingrijirea sanatatii, dieta echilibrata si exercitiile fizice.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: Daily Mail

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.