Robotii au demonstrat teoria evolutiei

Scris de

Dragelor si dragilor, daca religia va face sa va simtiti bine, atunci NU cititi acest text. Daca stiti ca sunteti habotnici, nu va apropiati pentru ca va veti rani in malaxorul cunoasterii.

La Universitatea Vermont, roboticistul Josh Bongard a decis sa sa ia o pagina din evolutia biologica si sa o transplanteze in fiinte anorganice.
Oamenii, ca si amfibienii, printre altele, au diverse stagii inainte de a ajunge la a fi adulti. Si, in privinta miscarii, fie merg in patru labe, fie inoata ca un mormoloc. Asa ca de ce n-ar putea fi testata evolutia si pe roboti? Bongard a realizat niste roboti care intai s-au tarat, apoi au mers in patru picioare si apoi au invatat sa mearga in pozitie normala, urmand surprinzator evolutia din regnul animal.

Cercetatorul a construit algoritmi genetici si a pus niste roboti virtuali sa raspunda la 5.000 de simulari virtuale. Algoritmul a facut robotul virtual, reprezentat printr-o creatura cu 4 picioare si o coloana vertebrala, sa experimenteze diverse forme de miscare.

In general, robotii au incercat trei feluri de miscare: tarandu-se, ca serpii, mergand cu picioarele labartate, ca soparlele, sau mergand cu picioarele sub corp, ca mamiferele.

Qed!

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.