Robotii sentinela nu disting bine umbrele de obiecte, dar poarta arme

Scris de

Robotii sentinela sunt tot mai folositi in intreaga lume, pentru a pazi granitele statelor sau facilitati importante. Avantajul lor este ca sunt mai ieftini ca sistemele sofisticate bazate pe camere, senzori si lasere. Desi sunt destul de “inteligenti”, robotii nu fac intotdeauna bine distinctia intre obiecte si umbrele lor, scrie New Scientist. Problema este ca unii au arme. Daca cineva le ataca, masinile ar putea raspunde tragand in umbra, in loc sa tinteasca atacatorul sau ucide din greseala persoane nevinovate.

Printre producatorii de roboti sentinela se numara companiile General Dynamics Robotics Systems din SUA, G-Nius din Israel si Samsung din Coreea de Sud. De exemplu, robotul Techwin SGR-1 produs de Samsung poate fi programat pentru a cere parola de intrare intr-o anumita facilitate si sa traga in cazul in care nu i se ofera raspunsul corect intr-o anumita perioada de timp. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla daca apare o eroare software sau hardware. Stim deja cate victime nevinovate au facut dronele aeriene americane in Irak si Afganistan, desi acestea sunt controlate deocamdata de oameni.

Sursa: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.