Robotul Kiro: ziua educator la gradinita, noaptea ghid la muzeu

Scris de

Institutul de Cercetare Robotica din Coreea de Sud a dezvoltat un robot bun la toate: in timpul zilei tine cursuri la o gradinita, iar noaptea este ghid in cadrul unui muzeu.

Robotul a incheiat recent o perioada de proba de trei saptamani la o gradinita, unde acesta si-a petrecut aproape tot timpul aratand documentare video pe abdomenul sau jucand jocuri interactive si tinandu-si elevii in permanenta atentie.

Dupa ce-si tine copiii atenti la ore, Kiro este ghid la Muzeul Universitatii Dong-A, din Busan. Dupa programarea robotului cu suficiente cunostinte pentru a-l face cat mai inteligent, inginerii l-au setat sa se piarda prin galeriile de arta, unde ar trebui sa le ofere vizitatorilor informatii de context.

Nu este pentru prima data cand elevilor din Coreea le sunt tinute orele de catre roboti. Guvernul de la Seul a investit anul trecut 1,37 milioane de dolari intr-un proiect de introducere a 30 de roboti in scoli.

Autor: Crina Teodora Din

Sursa: Engadget
Sursa foto: Super Coloring

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.