Transplantul de celule stem a vindecat un pacient de SIDA

Scris de

In urma unui tratament cu celule stem, “Pacientul berlinez”, cu numele sau adevarat de Timothy Ray Brown, a fost vindecat de SIDA. Transplantul a fost realizat in 2007, ca parte a unui tratament pentru leucemie. Doctorii ce l-au supravegheat pe acesta au publicat recent un raport in ziarul Blood, afirmand ca rezultatele unei testari aprofundate arata ca infectia cu virusul HIV a fost tratata.

Cazul lui Brown este extrem de important pentru gasirea unui leac universal pentru SIDA folosind transplantul de celule stem. Saptamana trecuta, Time a inclus o alta descoperire legata de SIDA in lista sa “Top 10 inovatii medicale pentru 2010”. Studii recente au aratat ca indivizi sanatosi carora le sunt administrate antivirale, medicamente prescrise in mod normal pentru a trata infectia cu HIV, pot reduce riscul contractarii bolii cu pana la 73%.

Desi aceste descoperiri nu sunt leacuri pentru SIDA, macar pot oferi speranta celor peste 33 milioane de oameni infectati cu virusul HIV peste tot in lume. Alaturi de aceste descoperiri, eforturile globale de a combate epidemia au fost accelerate in ultima perioada, cu noi initiative in curs de dezvoltare in Filipine si Africa de Sud, chiar in ultima saptamana.

Sursa: The Huffington Post
Sursa foto: BenDo

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.