Un computer care proceseaza la viteze mai mari decat cea a luminii

Scris de

Potrivit teoriei relativitatii lui Einstein, este imposibil pentru orice informatie sau forma de energie sa calatoreasca cu o viteza mai mare decat cea a luminii, deoarece ar calatori inapoi in timp iar efectul ar aparea inaintea cauzei. Viteza luminii (circa 300.000 km/s) este considerata cea mai mare posibila in Univers.

Totusi, o echipa de cercetatori din Austria, compusa din Volkmar Putz si Karl Svozil de la Vienna University of Technology, sustin ca au pus la punct o tehnologie care ii permite unui computer sa calculeze la viteze mai mari decat cea a luminii. (Mesaj catre baietii de la Facultatea de Informatica din Bucuresti. Stiu ca si voi v-ati straduit, dar nu fiti tristi, inca mai puteti fi primii care descopera teleportarea! Daca totusi nu puteti nici asta, sa stiti ca eu personal sunt mandru de voi si daca scoateti un mousepad mai precis sau un birou pentru PC mai ergonomic.)

Cum functioneaza un astfel de hipercomputer imi este greu sa va explic, desi cei doi austrieci au dat o  serie de detalii. Pe mine, modest absolvent de jurnalism, teoria aceasta ma baga insa in ceata. Potrivit celor doi cercetatori, computerul nu poate misca informatia la viteze dincolo de cea a luminii, asa ca teoria relativitatii ramane in picioare, cel putin momentan. Un hipercomputer de acest gen poate face calcule care pana acum erau imposible.

Daca imi permite sa rulez cu 20 taburi deschise in browserul de internet fara ca acesta sa crape, promit sa strang bani si sa-mi cumpar si eu un astfel de computer. Cand ma fac mare.

Sursa: TechnologyReview.com
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.