Un milion de GB de date stocati intr-un gram de bacterii E. coli

Scris de

Cercetatorii au descoperit o noua metoda de stocare care converteste datele in ADN si le depoziteaza in bacterii. Intr-un gram de E. Coli pot fi stocati un milion de GB de informatie. Experimentul a fost realizat cu succes de cercetatorii din Hong Kong.

Avantajul este ca bacteriile sunt foarte rezistente iar in ADN-ul acestora datele sunt in siguranta. Mai mult, reproducerea rapida a acestor organisme asigura nenumarate copii de siguranta pentru informatia stocata.

Lanturile ADN ale bacteriilor nu sunt suficient de lungi pentru a putea gazdui informatii complicate, precum imaginile sau cartile. Solutia este fragmentarea datelor in bucati mai mici si distribuirea acestora in mai multe celule. Trebuie insa pus la punct un sistem care sa poate reconstrui datele dispersate astfel. Un model teoretic exista deja.

Ce ne facem insa daca dispozitivele de stocare pe baza de bacterii se defecteaza si ne trezim cu o minunata infectie cauzata de E. Coli? Cercetarile au aratat ca o astfel de problema de sanatate ne poate urmari toata viata.

Sursa: io9
Sursa foto: University of California

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.