Un robot merge la cursuri pentru a ajuta un copil bolnav

Scris de

Intr-o scoala din Rusia elevii au un coleg mai putin obisnuit: robotul Stepan. Acesta merge la scoala pentru a ajuta un copil bolnav de leucemie sa urmareasca toate lectiile.

Intre timp, adevaratul Stepan, un baietel de 12 ani, sta in fata calculatorului si este activ la orele de istorie, geografie, engleza si franceza cu ajutorul amicului sau din plastic, care este echipat cu o camera web, microfon si difuzoare.

Robotul a fost conceput in 2008 intr-un institut din Rusia, costa 3.000$ si poate primi comenzi de oriunde in lume cu ajutorul unei conexiuni la internet. Scoala la care invata Stepan a primit robotul gratis, facand parte dintr-un program pilot lansat de inventatori.

Coordonatorul proiectului a declarat ca robotul poate fi folosit in multe domenii, dar se vor axa pe sfera sociala, in domenii precum educatia sau sistemul de sanatate.

Sursa: Phys Org
Sursa foto: Clipart Of

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.