Veninul caracatitelor din Antarctica functioneaza sub zero grade

Scris de

buy generic levitra

jpg-150×150.jpg” alt=”” width=”150″ height=”150″ />Cercetatorii au descoperit patru noi specii de caracatite in Antarctica cu venin care actioneaza la temperaturi de sub zero grade.

Ei spera sa analizeze veninul pentru a vedea daca are utilizari medicale, potrivit lui Bryan Fry, de la Universitatea Melbourne. Expeditia unde au fost descoperite speciile a avut loc in 2007. Studiul a fost publicat in jurnalul de specialitate Toxicon.
Expertii au stiut de mult ca exista caracatite in Antarctica, dar Fry a fost surprins cum biodiversitatea si selectia naturala a schimbat modul in care acestea vaneaza si natura veninului lor.
Caracatitele gauresc cochiliile prazilor (moluste) ai injecteaza saliva lor toxica.
Marimea lor porneste de la cativa centimetri si pot ajunge gigant.

Anumite medicamente ca inhibitorii ACE sunt realizati dupa veninul de sarpe, in timp ce anumite medicamente pentru diabet sunt derivate din saliva “monstrului Gila”, o soparla care se gaseste in SUA si nordul Mexicului.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.blog.thesietch.org

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.