Veste buna pentru diabetici: insulina sub forma de pastila

Scris de

Timp de peste 10 ani, prof. Erik Helmerhorst impreuna cu echipa sa, au cautat prin milioane de compusi din bazele date farmaceutice cu intentia de a emula harta moleculara a insulinei.

”Pe un computer, folosind o simulare, am cautat trei milioane de structuri compuse pentru posibilitatea lor de se potrivi acelei harti”, explica Helmerhorst. In cele din urma, au gasit una, pe care o si dezvolta – ca parte a intentiei lor de a inlatura acul din tratamentul impotriva diabetului. ”Inovatia noastra consta in dezvoltarea unei noi entitati chimice, o molecula de medicament pe care am descoperit-o si dezvoltat-o si care poate fi administrata oral ca o pastila, inlocuind insulina intru totul”, spune acesta.

Cercetarea, desfasurata impreuna cu Epichem (centru de cercetare aplicata) are potentialul de a revolutiona tratamentul diabetului – problema in crestere in lumea intreaga. Dupa cum afirma prof. Helmerhorst, 95% dintre diabetici au diabet de Tip 2 iar cheltuielile acestora pe insulina se ridica la aproape 10 miliarde de dolari anual, la nivel global. Acesta mai declara ca substitutul pentru insulina va fi util celor care prezinta aversiuni la insulina injectabila.

Echipa de cercetatori de la Universitatea Curtin din Australia a patentat recent aceasta inovatie tehnologica, cautand de asemenea fonduri si banci investitoare care sa-i ajute in dezvoltarea tehnologiei lor la un nivel superior. Se pare ca acestia se afla in directia buna, ceea ce face posibil ca medicamentul lor sa iasa pe piata in cat mai scurt timp. ”Am avut parte de un interes sporit pana acum, cum ar fi din partea unor grupuri chineze si britanice care s-au aratat interesate de aceasta tehnologie”, mentioneaza Helmerhorst.

Sursa: Physorg
Sursa foto: Pharmainfo

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.