Viitorul iluminatului public: Stalpi cu panouri solare care se incarca ziua?

Scris de

Lumina noctura cu panouri solareUna dintre cele mai bune idei de design din ultimul timp vine de la Natalia Romanova: un proiect botezat “Lumini Stradale Auto-suficiente”. Romanova explica faptul ca folosim pentru iluminatul strazilor doar 20% dintr-o zi, iar restul de 80% din timp poate fi folosit pentru colectarea energiei solare cu ajutorul panourilor clasice.

Stalpii speciali pot reduce costurile facturilor de electricitate, si nu numai atat. Lampile lor vor avea o coloana vertebrala din metal, panouri din plastic reciclat, si nu in ultimul rand, o alarma. Ce scop poate avea cea din urma? Ea va da gradul de iluminare, in functie de miscarile inconjuratoare. Romanova a descoperit ca 43% din accidentele din orase sunt legate de animale. Un scanner poate detecta miscarea oricarui obiect mai greu de 20 de kg.

Avantajele nu se opresc aici. Stalpii vor avea prize pentru masinile electrice, si vor fi interconectati la un sistem electric global.

Lumina noctura data de stalpi cu panouri solare

Sursa: Yanko Design
Sursa foto: Yanko Design

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.