Vocea mamei are un efect unic asupra unui bebelus

Scris de

Studiile efectuate la Universitatea Montreal au demonstrat un efect unic al vocii mamei asupra nou nascutilor. Creierul lor raspunde in mod diferit la auzul acesteia, in comparatie cu vocile altora.

Cercetatorii au examinat 16 bebelusi in primele 24 de ore de viata, atasandu-le electrozi in zona capului pentru a studia activitatea craniana a acestora in momentul in care auzeau un sunet simplu, precum litera “a”, spus de mama si de o asistenta medicala.

Vocea mamei a provocat actvitate in emisfera stanga a creierului, responsabila cu invatarea limbajului. In momentul in care asistenta a vorbit, s-a observat o activitate in partea dreapta a creierului, ce recunoaste vocile. Toate aceste, dupa ce in prealabil asistenta medicala a fost rugata sa vorbeasca cu mama de cateva ori, inainte ca bebelusul sa se nasca, tocmai pentru a asigura gradul de familiarizare. Uimitor este si faptul ca atunci cand bebelusii auzea un anumit sunet,  miscarile gurii incercau sa imite acel zgomot.

Practic s-a demonstrat legatura unica dintre un copil si mama sa. Studiile efectuate vor avea o contributie importanta pentru a intelege cum se dezvolta creierului.

Sursa: Aol News
Sursa foto: Baby Photo Pictures

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.