Abdellah Taia, primul scriitor arab care si-a declarat homosexualitatea, “ajunge” in Romania

Scris de

Abdellah TaiaEditurAbdellah Taia - Armata Salvariia IBU va lansa controversatul volum “Armata Salvarii“, de Abdellah Taia, luni, 14 februarie, la ora 18:00, in Art Jazz Club din Bucuresti (B-dul Nicolae Balcescu 23 A – subsolul Galeriilor Orizont).

Invitati la eveniment vor fi: Cristina Bazavan, redactor-sef TABU, Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT si Alexandru Matei, eseist si critic literar.

Romanul autobiografic semnat de scriitorul marocan Abdellah Taia este o marturie curajoasa si emotionanta despre descoperirea propriei identitati, intr-o societate islamica traditionala. Abdellah Taia este singurul scriitor arab care a avut curajul sa-si declare public homosexualitatea. In 2010, a castigat prestigiosul Premiu Flore.

Armata Salvarii este prima lui carte tradusa in limba romana si face parte din colectia de fictiune Zohra a Editurii IBU. Romanul a aparut cu sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.