Conferinta despre tabloul “Suzana si batranii”

Scris de

Alessandro VarotariMuzeul National de Arta al Romaniei (MNAR)¬†organizeaza o conferinta despre tabloul “Suzana si batranii” de Alessandro Varotari, aflat in patrimoniul MNAR. Evenimentul va avea loc la Institutul Italian de Cultura, joi, 3 noiembrie, incepand cu orele 18:00.¬†Intrarea este libera, fara o¬†prealabila inscriere.

Invitatia de a (re)descoperi un tablou din Galeria de Arta Europeana a Muzeului National de Arta al Romaniei are, de fapt, doua intelesuri. Mai intai, celor pentru care lucrarea lui Alessandro Varotari nu este un obiect nestiut, intalnirea de la Institutul Italian de Cultura le poate revela unele aspecte la care nu s-ar fi gandit. Pornind de la aceste premise, prezentarea va avea doua parti, corespunzatoare obiectului propriu-zis, respectiv imaginii pe care o expune.

Prin urmare, dupa un preambul in care vor fi prezentate etapele si interventiile de-a lungul procesului de restaurare, va urma o analiza a imaginii, atat din unghiul iconografiei, cat si din punct de vedere stilistic, incercand o lamurire asupra optiunii lui Alessandro Varotari de a reveni, la aproape un secol distanta, la maniera de tinerete a celui mai elogiat pictor venetian – Tiziano Vecellio.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.