UNESCO a recunoscut Palestina, SUA taie finantarea organizatiei

Scris de

Liga ArabaSeful Ligii Arabe,  Nabil Elaraby, s-a declarat a fi extrem de uimit cu privire la decizia Statelor Unite de a intrerupe finantarea UNESCO, dupa ce initial Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura a aprobat ca Palestina sa devina membru cu drepturi depline. Acesta a mai declarat  intr-un comunicat ca “decizia americanilor inseamna un pas inapoi in posibilitatea de a reincepe negocierile de pace”.

Tot in decursul zilei de astazi, Saeb Erekat a spus ca Israelul ar fi trebuit sa fie prima tara ce felicita Palestina pentru acceptarea in UNESCO. Erekat a mai adaugat ca Israelul si Palestina “impart un pamant cu aceeasi cultura si istorie”.

“Votul de ieri a fost un castig pentru umanitate, pace, dar si pentru cele doua tari care impart acelasi pamant. Israelienii ar trebui sa deschida ochii larg si sa primeasca Palestina cu bratele deschise”, a incheiat Erekat.

Sursa: Jerusalem Post
Sursa foto: Top News

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.