Cronica targului de universitati

Scris de

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc la Sala Palatului Targul International de Universitati, RIUF. Aceasta s-a adresat elevilor de liceu si studentilor care isi doreasca sa isi continue studiile in strainatate.

S-a anuntat cu surle si trambite ca vor fi prezenti oficiali ai peste 100 de institutii internationale din peste 20 de tari. Am fost dezamagita sa observ ca lucrurile nu au stat intocmai asa. Portofoliul universitatilor a fost unul destul de slab. Multe erau reprezentate printr-un singur stand menit sa reprezinte institutiile dintr-o anumita tara. Bineinteles ca singura persoana aflata acolo, ramasa si fara pliante, nu putea oferi informatii concrete despre niciuna din institutii. Cel mult te putea indruma spre adresa unui site.

Nu ma asteptam sa gasesc reprezentati din top 40 universitati din lume, precum Harvard, Princeton, Oxford sau Cambridge, dar speram sa regasesc printre standuri universitati de prestigiu, cu o gama variata de facultati si domenii.

De la putinele standuri care mi-au atras atentia, am reusit sa iau un pliant si sa fur minime informatii. Nu am fost intampinata cu multe detalii sau o oarecare prezentare mai detaliata a domeniului asupra caruia ma documentam. Alocuri am gasit universitati ale caror programe nu erau disponibile pentru anul viitor. Prin urmare, doar o sfera putea reprezenta o alegere, si numai referitor la ea puteai beneficia de informatii.

Ce a ramas in urma RIUF? O gramada de pliante, o stampila pusa la iesire si multe nedumeriri care nu si-au gasit raspuns.

Sursa: RENNE
Sursa foto: Universityfairs

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Credeam ca nu le place de mine si de-aia nu-mi dau pliante, dar se pare ca a fost o problema generala. Plus ca la unele standuri voiam sa cer informatii persoanei respective, dar era ocupata sa dea detalii reprezentantilor de la alte universitati, cu alte cuvinte concurentei. E bine ca erau sociabili, dar puteau sa faca asta dupa program si sa se ocupe de vizitatori mai mult. Oricum, si eu am plecat dezamagita, sa vedem cum se prezinta targul din weekendul asta (World Education Fair).

  2. Flori Pacea says:

    Era o tactica. Ca sa acopere rusinea ca nu erau bine dotati, te ignorau:). Sincera sa fiu, eu nu ma mai prezint la nici un targ. Mai mult succes am daca Google It!.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.