Dialog intercultural la Festivalul poetilor din Balcani

Scris de

In perioada 24-25 septembrie se va desfasura la Braila cea de-a patra editie a Festivalului poetilor din Balcani. Invitata speciala din acest an va fi Albania.

Festivalul initiaza un dialog intercultural intre literaturile din zona Balcanilor, invitand in fiecare an o alta tara din regiune pentru a-si promova cultura si creatiile specifice. Programul din 2010 cuprinde in linii mari recitaluri ale poetilor invitati, prelegeri- Literatura albaneza in spatiul balcanic si Viaţa culturala din Kosovo, lansari de carte, dezbateri pe tema balcanismului în literatură si vernisajul expoziţiei de documente Literatura Albaneza in Romania.

Vor fi prezenti si reprezentati ai institutiilor culturale din Albania: Luan Topciu – ministru consilier la Ambasada Albaniei la Bucuresti, Bardhyl Londo – consilier al Ministrului Culturii al Albaniei si Sami Pirraj, director al Departamentului pentru Cultura de pe langa Ministerul Culturii din Republica Kosovo. Printre scriitorii romani invitati pentru lecturi se afla: Adrian Alui Gheorghe, Rodian Dragoi, Horia Zilieru, Miruna Vlada, Adrian Munteanu, Angela Baciu si nu in ultimul rand cunoscuta scriitoare Ileana Malancioiu.

Pe lista activitatilor programate pentru cele doua zile se afla si vizitarea unor obiective culturale din orasul Braila, precum si un program artistic oferit de Ansamblul Serenada al Asociatiei Liga Albanezilor din Romania.

Festivalul isi va finaliza activitatile pe 25 septembrie prin acordarea Premiului Balcanica pentru poezie – 2010. Creatiile poetilor premiati vor fi publicate in antologia Balcanica 4. Poeti romani si albanezi, iar cele ale participantilor in revista Caietele Balcanica.

Prima editie, din 2007, Festivalul poetilor din Balcani a gazduit artisti si poeti din Serbia, in 2008 a fost randul Macedoniei, iar anul trecut au fost invitati cei din Bulgaria.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.