Festivalul de la Avignon, teatru de 64 de editii

Scris de

Cunoscut in lume ca o amprenta frantuzeasca si ca o manifestare a artei teatrale, Festivalul de la Avignon se pune pe scena, pentru cea de-a 64-a editie, in Cour d’honneur din Palatul Papilor. Evenimentul are loc  intre 7 si 27 iulie, sub colaborarea regizorului elvetian Christoph Marthaler si a scriitorului francez Olivier Cadiot.

Festivalul de la Avignon prezinta 38 de spectacole, 11 dintre acestea fiind reprezentatii de dans. De asemenea, cei interesati pot participa si la evenimente gratuite precum lecturi, filme si concerte.

Cu toate acestea, numarul de locuri a fost redus. Festivalul de teatru dispune de 120.000 de locuri in total, dintre care 70.000 de bilete s-au vandut in primele trei zile. Potrivit directorului festivalului, Vincent Baudriller, rata de participare in sali este peste 90%. “Nu sunt locuri suficiente pentru a satisface toata cererea pentru ca nu avem suficiente mijloace financiare pentru a face un festival mai mare. Deci, in acest an din lipsa de fonduri, nu am putut deschide cariera Boulbon, unul care cele mai scumpe locuri publice”.

Evenimentul se deschide cu spectacolul “Papperlapapp” ( “Bla-bla-bla”, in germana) apartinand lui Christoph Marthaler si inspirat din istoria Palatului Papilor din Avignon. Pe scena va mai urca si “Richard al II-lea” de William Shakespeare intr-o noua regizare imaginata de Jean-Baptiste Sastre.

Festivalul de Teatru de la Avignon, fondat in 1947 de catre Jean Vilar, este un eveniment cultural desfasurat anual in Franta ce aduna si piese din alte tari europene.

Sursa: Le Figaro
Sursa foto: Paint in Provence

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.