Bauturile dulci reduc stresul si agresivitatea

Scris de

la cafeaO cana de ceai, o limonada sau un suc pot reduce nivelul de stres si gradul de impusivitate, potrivit cercetatorilor australieni.

Energia data de zahar ajuta creierul sa mentina controlul asupra impulsurilor, ceea ce inseamna ca oamenii isi pot preveni reactiile spontane si impulsive, spun oamenii de stiinta.

Studiul a fost realizat pe un grup de voluntari care au fost impartiti in doua subgrupuri. Un subgrup a baut limonada indulcita cu zahar natural, iar cel de-al doilea a primit limonada indulcita artificial. Persoanele care au baut limonada indulcita natural au fost mult mai spontane si mai eficiente  in realizarea sarcinilor de lucru.

Consumul de bauturi dulci ajuta si la mai buna functionare a creierului prin procentul ridicat de glucoza. Astfel este redus si nivelul de stres.

Asadar, atunci cand provocarile de zi cu zi sunt inevitabile, spre exemplu cand avem o intalnire la birou sau suntem intr-un conflict, a bea ceva dulce ne poate ajuta sa ne relaxam si sa ne controlam impusurile.

Sursa: Telegraph
Sursa foto: Fe-mail

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.