George Moise: “Iertati-ma ca nu sunt japonez”

Scris de

Iertati-ma ca nu sunt japonezEditura Curtea Veche lanseaza cartea “Iertati-ma ca nu sunt japonez”, de George Moise. Evenimentul va avea loc la Ceainaria Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona, nr 13-15), pe 11 mai 2011, incepand cu ora 18.30. Vor fi invitati: Tomohiko Onodera, Secretar II, Ambasada Japoniei si Seiko Takesono, Secretar III la Sectia Culturala a Ambasadei Japoniei. In cadrul evenimentului, vor mai lua cuvatul Camelia Basta, Presedintele Asociatiei Radacini Culturale, si Grigore Arsene, Directorul General al Editurii Curtea Veche. Lansarea se va incheia cu un scurt concert la shamisen sustinut de Yuki Takagi.

Volumul reprezinta debutul literar al lui George Moise, reintors in tara dupa aproape patru ani petrecuti in Japonia pentru a ne spune “Iertati-ma ca nu sunt japonez” intr-un volum ce aduna cele mai importante trairi in incercarea de adaptare in “Tara Soarelui Rasare”.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Aiko says:

    Ma gandeam ca George Moise si-a lansat cartea exact la 2 luni de cand poporul japonez a fost supus unei grele incercari, incercare pe care a reusit s-o depaseasca – cunoscand japonezii, nimic surprinzator – cu intelepciune, demnitate si curaj, trasaturi de altfel specifice acestui popor minunat.
    Nu spun acest lucru intamplator, ci pentru ca aceste trasaturi de natie, care au la baza o civilizatie si o cultura ce se pierd in negura vremurilor, sunt strans legate de titlul cartii domnului Moise. Atitudinea japonezului in fata vietii si a evenimentelor acesteia, precum si a responsabilitatilor pe care trebuie sau nu sa si le asume, determina un strain nu numai sa spuna, ci sa si gandeasca cum spune si titlul: Iertati-ma ca nu sunt japonez (Nihonjin ja nakute gomen nasai).
    Japonia nu este numai ceea ce vedem la televizor sau in reviste, nu inseamna numai zgarie – nori sau sushi si sumo – cuvinte devenite deja termeni-simbol pe plan international cand e vorba despre aceasta tara. Aceasta inseamna cu mult mai mult si mai ales cand ceea ce vezi sau simti in experientele personale poate deveni coplesitor (desigur, in sens pozitiv).
    De aceea consider ca George Moise ne poate – si chiar o face – transmite mesaje, descrie traditii, explica lucruri direct de la sursa, adica exact asa cum sunt. Mare avantaj pentru iubitorii Japoniei, atat cei nestiutori, cat si cei stiutori care vor sa afle mai mult! In plus, intrand intr-o familie traditionala tot de la dansul putem afla informatii pretioase cu privire la stilul de viata, obiceiurile si mentalitatea japonezului din familiile traditionale care din punctual meu de vedere reprezinta nucleul societatii nipone.
    Afisand un stil direct, plin de umor si pe intelesul tuturor cartea domnului George Moise este un izvor de informatii utile mintii si educatiei, si nu in ultimul rand placute sufletului. Asadar, va invit la lectura!

    Sandra Lucia Istrate, Lect. Univ. Dr.
    Universitatea Hyperion Bucuresti

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.