Hang, instrumentul “extraterestru” la Sunetul Pleiadelor

Scris de

Artistul literacy phonics

azarciuc.blogspot.com”>Claudiu Lazarciuc va da viata instrumentului Hang in cadrul evenimentului Sunetul Pleiadelor.

Hang, unul dintre cele mai noi instrumente muzicale aparute in ultimii ani, a fost inventat in Elvetia, de catre compania PanArt. Sunetele acustice si pline de mister sunt parca din alta lume, una extraterestra.

Inventatorii, Felix Rohner si Sabina Scharer, au fost inspirati de muzica etno cand au confectionat acest tip de instrument. Numele provine din germana si inseamna “mana”. Instrumentul are o forma inedita, de OZN si este facut din otel. Conceptul face parte din aria instrumentelor de percutie, insa spre deosebire de niste tobe obisnuite, hang-ul adauga sunete armonioase, profunde, ce se aseamana cu sunetele clopotelor.

“Abordez un stil melodic in care apare si o ritmica anume, dar abordez si un stil de muzica alegoric in care efectiv ma las condus de ceea ce simt in momentul respectiv, am putea sa ii spunem o improvizatie pe moment”, a declarat Claudiu Lazarciuc despre muzica pe care o face.

Momentul muzical se va desfasura duminica, 29 mai, la Ceainaria Cinci (Strada Olimpului Nr 13), incepand cu orele 21:00.

Pretul de intrare este 10 lei.

Autor: Alina Ramona Anghel

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.