Ce carti apar in luna decembrie

Scris de

Editurile ne propun titluri noi pentru sarbatorile de iarna. Cauti un cadou pentru cineva drag sau vrei o carte buna pentru tine? Luna aceasta ai destule din care sa alegi.

In spiritul sarbatorilor, Editura Nemira a lansat un volum numai bun de pus sub brad – “Enciclopedia Craciunului” de Gerry Bowler. In acest volum sunt reunite toate semnificatiile, simbolurile, obiceiurile si expresiile Craciunului. Deasemenea, autorul trece in revista filme, carti si cantece care au inveselit atmosfera magica a acestei sarbatori.Scriitorii Mihail Siskin si Vladimir Sorokin au fost declarati marii castigatori ai celui mai important premiu de literatura din Rusia, Bolshaja kniga (“Marea carte”), pentru volumele “Pismovnik“, respectiv “Metel” (“Viscolul”). Ambele titluri sunt in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing.

Editura Rao aduce in atentia publicului o noua carte a romancierului John Grisham, “Marturisirea”. Autorul a castigat in aceasta toamna Premiul Harper Lee pentru fictiune juridica pe 2011.

La Editura Trei a aparut o noua carte a autorului Emmanuel Carrere, “Alte vieti decat a mea”. Emmanuel Carrere, Castigator al Premiului Renaudot in 2011, este unul dintre cei mai prestigiosi scriitori francezi contemporani, fiind de asemenea si scenarist si regizor.

Joi, 8 decembrie, incepand cu orele 16:00, va avea loc la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti prezentarea unei selectii a celor mai recente traduceri din limba poloneza. Evenimentul “Literatura polona in limba romana” este organizat de Institutul Polonez impreuna cu Universitatea Bucuresti, Departamentul de filologie rusa si slava.

Tot joi, de la ora 19:00, Editura Vellant lanseaza volumul Versez, de Iv cel naiv. Evenimentul va avea loc in Cafe Verona, Libraria Carturesti (str. Arthur Verona 13-15). Iv cel naiv, un poet al papadiilor, al deliciilor si supliciilor urbane, al detaliilor naive de zi cu zi si al sms-urilor cu rima, citit la inceput doar online, si-a gasit loc si intre copertele unui album de versuri de 110 pagini, ilustrat de Vali Petridean.

Sambata, 10 decembrie, de la ora 17, are loc lansarea volumului “Viziuni din lumea reala“, de G. I. Gurdjieff. Lansarea va avea loc la Carturesti, Institutul Cultural Francez (str. Dacia 77). In timpul lansarii volumului, tradus si publicat de Editura Herald in Colectia Metanoia, vor fi prezentate fragmente din filme documentare realizate de Institutul Gurdjieff de la Paris, precum si o scurta sesiune de intrebari si raspunsuri.

Astazi a inceput cea de a patra editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti, care va dura trei zile (7, 8, 9 decembrie) si va avea loc incepand cu ora 18:00 la Clubul Taranului din cadrul Muzeul Taranului Roman. Festivalul a debutat cu un dialog intre prozatorul britanic Paul Bailey si Mircea Cartarescu despre “Tara mea adoptiva”. Dialogul celor doi scriitori a fost precedat de momentul dedicat lecturilor publice; evenimentul a fost moderat Marius Chivu.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.