O matusa de poveste: Ioana Celibidache

Scris de

Monica Pillat - Ioana Celibidache - O matusa de povesteEditura Humanitas prezinta volumul Ioana Celibidache, o matusa de poveste, de Monica Pillat, joi, 12 mai, ora 18:00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38). La lansarea volumului vor vorbi: Dan Grigore, Monica Pillat, Dan C. Mihailescu, Lidia Bodea si Horia-Roman Patapievici.

Monica Pillat auzise inca din copilarie vorbindu-se in familie despre ea. Dar destinul a vrut s-o cunoasca tarziu, abia in 2009. Devenise de multa vreme o pictorita apreciata – i se spunea “surioara lui Paul Klee”. Isi semna lucrarile Ioana si atat, nevrand ca numele celalalt, stiut de toata lumea, sa-i influenteze cariera artistica.

Emotionate, bucuroase ca in sfarsit se intalnisera, nepoata si matusa, acum octogenara, au stat de vorba fata-n fata, in locuinta pariziana a Ioanei Celibidache, dar si pe Internet. Incitata de Monica Pillat, matusa regasita si-a povestit existenta aventuroasa. Si-a deschis, cum marturiseste chiar ea, sufletul incuiat cu trei lacate.

“Ioana e viata, in fiecare moment e alta”, spunea Sergiu Celibidache. Inseamna ca Monica Pillat a reusit imposibilul: sa surprinda si sa fixeze in aceste pagini portretul exuberantei, jucausei, neconventionalei sale matusi.

“Eu vad viata ca pe o jucarie care ni se da la nastere si ni se ia la capat. Jocul se sfarseste totdeauna in lacrimi”. (Ioana Celibidache)

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.