Trei tigri tristi in Bucuresti

Scris de

Guillermo Cabrera Infante - Trei tigri tristiCurtea Veche lanseaza volumul “Trei tigri tristi”, de Guillermo Cabrera Infante, joi, 12 mai, incepand cu ora 17.30, la Institutul Cervantes (Str. Marin Serghiescu, nr. 12, Bucuresti).

Evenimentul va avea loc in prezenta doamnei Maria Mendez de Valdivia, Atasatul pentru Invatamant al Ambasadei Spaniei la Bucuresti, si a Prof. Dr. Dan Munteanu Colan, alaturi de care vor lua cuvantul Ana Chiritoiu, jurnalist cultural si Grigore Arsene, Director General al Curtea Veche Publishing.

Evenimentul este organizat cu ocazia vizitei in tara a Prof. Dr. Dan Munteanu Colan, care a semnat traducerea volumului. Cartea reprezinta un punct de referinta pentru literatura latino-americana, prin care Cabrera Infante creeaza o Havana halucinanta, plina de bucuria vietii si de exuberanta noptii, de umor si jocuri de cuvinte, o poveste ca un montagne russe, cu un profund caracter cinematografic.

Trei tigri tristi a fost apreciata ca fiind una dintre “cartile cele mai jucause care a ajuns in SUA din Cuba”, “un Ulise cubanez mai modern, mai sexy, mai amuzant” (Dalkey Archive) prin care Cabrera Infante “intra in primul rand al romancierilor latinoamericani, alaturi de Sotron al lui Cortazar si Un veac de singuratate al lui Garcia Marquez” (New York Review of Books).

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.