Pret record pentru o pictura occidentala licitata in Asia

Scris de

O pictura a artistului modernist Marc Chagall a fost vanduta saptamana aceasta la o licitatie din Hong Kong cu suma record pentru o lucrare Occidentala in regiunea Asiei, 4,18 milioane de dolari. Pictura “Bestia si muzica”, ce dateaza din 1969, infatiseaza o mireasa si un violonist, noaptea, inconjurati de circari si animale.

Cumparatorul ei a dorit sa ramana anonim. Vanzarea record nu numai ca inregistreaza o premiera in regiunea Asiei in ce priveste picturile occidentale moderne, dar are influente si asupra pietei mondiale a artei.

Desi ridicat pentru Asia, pretul picturii lui Marc Chagall licitat saptamana este totusi moderat in comparatie cu sumele licitate in Londra sau New York pentru lucrarile impresioniste si din secolul al 20 lea din Vest.

In timp ce piata artei moderna si impresionista a fost mult timp dominata de colectionarii din Vest, pe timp de criza economica, colectionarii din Asia au achizionat opere de arta la preturi fabuloase, crescand astfel prestigiul lor in regiune. Exemple ar fi destule: portretul Angel Fernandez de Soto a lui Pablo Picasso fost vandut in Londra unui colectionar din Asia in acest an cu suma de 34 milioane lire sterline; Adevarul inevitabil a artistului contemporan britanic Damien Hirst a fost vandut cu 1,75 milioane de lire sterline unui asiatic in mai 2010 la ART HK, un targ cunoscut de arta.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Reuters

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.