Scriitorul portughez Rui Zink isi lanseaza volumul “Destinatie turistica” la editura Humanitas

Scris de

Lansare de carteEditura Humanitas si Institutul Camoes din Bucuresti lanseaza, in prezenta autorului, volumul “Destinatie turistica” de Rui Zink. Lansarea va avea loc la Libraria Humanitas Kretzulescu, miercuri, 2 noiembrie, incepand cu ora 18:30. La eveniment vor vorbi Rui Zink, Ioana Parvulescu, Micaela Ghitescu, Daniel Perdigao, director al Institutului Camoes din Bucuresti, si Radu Paraschivescu. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.

“Dumnezeu exista? Intrebare prosteasca. La inceput este cuvantul, nu? Or, noi Il cuprindem in cuvinte, deci exista. Fiinta omeneasca e sin­gura vietuitoare care transforma in realitate tot ce atinge – chiar daca atingerea asta s-ar produce doar cu gandul. Dumnezeu exista, asa cum exista martienii, amorul, libertatea, democratia, fericirea, drepturile omului, mustele.
Iar Dumnezeu nu apare decat atunci cand vrea. Intr-o lume fara destinatie, Dumnezeu este turistul suprem. Apare cand vrea. Si pe urma o sterge. Este si nu este pretutindeni, adica mereu in tranzit. Nu-si asuma responsabilitati, gratie escrocheriei cu liberul arbitru. Iar noi am fost facuti dupa chipul si asemanarea sa…” (Rui Zink – “Destinatie turistica”)

Rui Barreira Zink (nascut la Lisabona, la 16 iunie 1961) este profesor de literatura la Universidade Nova da Lisboa (Universitatea Noua din Lisabona). R. Zink propune in relatia cu studentii sai o pedagogie speciala, edificata pe rolul major al feedbackului, din care au de castigat tinerii si profesorul deopotriva: studentii invata cum trebuie receptata opera unui scriitor indragit, iar literatura semnata de profesor beneficiaza de pe urma dialogului privilegiat cu tinerii (este cazul romanului “Cititorul din pestera”). Totodata, el este autor de romane, nuvele, eseuri, piese de teatru si carti pentru copii. A realizat prima carte electronica (e-book) portugheza (“Os Surfistas”, 2001). Se ocupa de teatrul stradal si de happening-uri si a fost distins cu Premiul PEN-Clubului Portughez pentru romanul “Davida Divina” (2005).

Printre scrierile principale, amintim “Cititorul din pestera” (2006) si “Asteptarea”(2007), amandoua aparute la editura Humanitas in colectia “Cartea de pe noptiera”, “Hotel Lusitano” (1987), “Apocalipse Nau” (1996), “O Suplente” (1999) si “Os Surfistas” (2001).

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.