Zece lucruri despre Micul Print

Scris de

Antoine de Saint-ExuperyScriitorul si aviatorul francez, Antoine de Saint-Exupery este celebrat astazi, la 110 ani de la nasterea sa, pe 29 iunie 1900 la Lyon.  Saint-Exupery s-a remarcat cu povestirile sale de aventura si, in special, datorita cartii  “Micul Print“. Mai jos aveti o lista cu zece lucruri pe care nu le stiati despre “Micul print”, realizata de redactorii de la Mirror:

1. Povestea pilotului, fortat sa aterizeze in desert, care il intalneste pe Micul Print, a fost publicata pentru prima data in 1943.

2. Cartea “Micul Print” a fost tradusa in mai mult de 180 de limbi, printre care si in Toba, o limba a idigenilor din Nordul Argentinei.

3.  Antoine de Saint-Exupery a scris povestirea in Statele Unite.

4.  “Micul print” a fost inspirata de un accident aviatic suferit de Antoine de Saint-Exupery pe ruta Paris -Saigon in incercarea de a dobori un record de aviatie ce i-ar fi adus 150.000 de franci.

5. Cartea a fost vanduta in mai mult de 80 de milioane de copii, fiind cea mai bine vanduta carte franceza si a treia din lume, dupa Biblie si Capitalul lui Karl Marx.

6. Cele mai multe editii contin ilustratiile realizate chiar de autor.

7. Prima traducere a fost facuta in engleza, in 1943.

8. Cartea a fost ecranizata in 1974, intr-un musical.

9.  Nepoata lui Saint-Exupery a scris “Reintoarcerea Micului Print”.

10. In 2003, un mic asteroid a primit numele “Micul Print”.

Sursa: Mirror
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.