100 de voci pentru Haiti

Scris de

all_starsLa 25 de ani de la inregistrarea melodiei “We are the world” de catre cele mai puternice voci ale momentului, artistii s-au reunit pentru o noua versiune a piesei. Daca in 1985, scopul era de a veni in ajutorul celor infometati din Africa, acum strangerea de fonduri se indreapta catre Haiti. O suta de staruri s-au intalnit in studioul de inregistrare si s-au pus pe treaba. Proiectul era planuit cu mai mult timp inainte si programat pentru data de 1 februarie, astfel incat vedetele sa fie disponibile dupa decernarea premiilor Grammy. Single-ul va fi difuzat in premiera la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna, pe 12 februarie.

Varianta originala a melodiei a strans 46 de voci pop si rock, printre care Diana Ross, Michael Jackson, Ray Charles, Tina Turner sau Willie Nelson. Piesa “We are the world” a fost compusa de Jackson si Lionel Richie, iar noua versiune a reunit 100 de vedete. Nu au lipsit Pink, Celine Dion, Akon, T-Pain, Usher, Toni Braxton sau Snoop Dogg.

Barbra Streisand, o profesionalista convinsa, a tinut sa inregistreze solo-ul ei de peste 20 de ori. Au fost prezenti si actorii Jeff Bridges si Vince Vaughn care, in afara de carisma lor, au dovedit ca pot si canta, motiv pentru care si-au unit fortele in acest proiect caritabil.

Pentru filmarea videoclipului, studioul intesat de vedete a fost rearanjat de regizorul Paul Haggis. In centrul cadrului, a fost asezat strategic Wyclef Jean, fost membru al formatiei Fugees si originar din Haiti. Barbra Streisand a stat langa Will.I.Am de la Black Eyed Peas, iar in apropiere s-a aflat si Celine Dion. Distribuirea in cadru avea rolul de a ilustra varietatea si diferentele intre generatii.

Wyclef Jean a tinut sa multumeasca tuturor celor prezenti pentru ajutorul acordat celor din Haiti prin intermediul jurnalistilor care au asistat la inregistrari.

Sursa: Los Angeles Times
Sursa foto: Los Angeles Times

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.