Basorelief canta in Club A cu ocazia aniversarii a 40 de ani

Scris de

Acum 34 de ani trupa Basorelief urca pentru prima oara pe o scena, in spectacolul de deschidere Club A. Miercuri seara esti invitat sa retraiesti istoria jazz-rock-ului autohton la aceeasi adresa, incepand cu ora 23.00.

Povestea Basorelief incepe din toamna anului 1977, cand directorul de atunci, Dizzy Rosentzweig, a avut ideea ca in spectacol sa apara si o formatie a Institutului de Arhitectura. Asa s-a nascut Basorelief, alcatuita initial din doi studenti la Arhitectura, unul la Medicina si unul la Arte Plastice.

Debutul promitator de la Club A a fost urmat de inca 5 ani de activitate in care trupa a cantat in diverse formule in cluburi sudentesti si in festivaluri de jazz, a castigat premii si diplome, printre care Marele Premiul al Festivalului Club A din 1981.

Dupa 30 de ani de la despartire, tot aniversarea Clubului A a dat ideea reunirii grupului. Din nou doar patru, ca la inceput, Edi Balasa (chitara), Relu Bitulescu (tobe), Dan Stesco (clape) si Iulian Vrabete (bass) pornesc din nou masinaria unei muzici vesnic reinventate, in care piese vechi si recente se amesteca intr-un nou proiect experimental.

Sabina Abrudian & Friends vor canta in premiera in Club A, in deschiderea trupei Basorelief. Sabina are 24 de ani, este din Timisoara si canta la modul serios de la 15. In ultimii ani s-a concentrat pe trio-ul acousitc pe care l-a format in Timisoara, participand astfel la mai multe evenimente, inclusiv la deschiderea concertelor SymPhoenix si Phoenix Pasarea de Foc in 2010 si 2011.

In martie 2011, la invitatia lui Nicu Covaci, a cantat pe scena Filarmonicii din Timisoara alaturi de legendara trupa. Acum lucreaza la producerea si lansarea primului sau album, alaturi de Cristi Gram (chitara Phoenix), un album pop-rock cu versuri doar in limba engleza.

Sabina & Friends inseamna: Sabina Abrudian – voce; Cristi Gram – chitara; Victor Miclaus – chitara bass; Gore Teodorescu – tobe.

 Pretul de intrare ramane studentesc: 10 lei.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.