“Easy A” nu este de zece, dar merita incercat

Scris de

„Easy A” e o raritate zilele astea. Este un film despre adolescenti, despre liceul „ingrozitor”; nimic nou aici, dar este distractiv, istet pe alocuri si are parte de cateva interpretari de calitate.

Olive Penderghast (Emma Stone) este o adolescenta care se plange de lipsa de popularitate. Nu pentru mult timp, pentru ca, presata de prietena ei, Rhiannon (Aly Michalka), inventeaza o poveste despre cum si-a pierdut virginitatea cu un tip de la facultate. Povestea, care era doar pentru urechile prietenei, ajunge si la liderul grupul religios, Marianne, iar aceasta raspandeste zvonuri despre Olive. In cel mai scurt timp Olive este vazuta ca o nimfomana. Dupa ce se preface ca face sex cu Brian, prietenul gay, pentru a-l scapa de batjocoririle colegilor, toti care au nevoie de imbunatatirea imaginii sociale apeleaza la ea.

Primul lucru care-l deosebeste de celalte productii despre liceu, adolescenti etc.  este scenariul . E bine scris, desi are si glume- fart jokes-  acestea nu predomina si in schimb gasesti un dialog destept, amuzant, bine pus la punct. “ Religion of other cultures, but you refused to go, because you  called it Science Fiction”, e una din replicile pline de haz ale Oliviei.

As fi vrut sa se indeparteze mai mult de maniera clasica de a realiza aceste tipuri de filme, insa nu o face si o sa gasesti si aici povestea celor marginalizati si cat de oribil e sa fi la liceu.

Al doilea element ce face ca “Easy A” sa fie altfel este calitatea actorilor. Emma Stone e frumoasa,  cu simtul comiculul dezvoltat si ne ofera replici savuroase. Iti e greu sa nu simpatizezi personajul si sa nu fii atras de partea ei in toata harababura. Singura problema cu Olive este premiza cum ca ar fi invizibila. Stone e mult prea atratactiva pentru a trece neobservata intr-un liceu. Neasteptatul vine de la Stanley Tucci si Patricia Clarkson, care sunt foarte amuzanti in rolurile parintilor, fara nicio grija, a lui Olive. Foarte bun jocul celor doi si de multe ori te intrebi daca cei doi sunt normali.

“Easy A,” regizat de Will Gluck, e amuzant, placut de privit, presarat cu interpretari bune. Chiar daca nu aduce un plus de originalitate genului, filmul este de vazut.

Sursa: Renne
Sursa foto: Filmofilia

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.