Eva, film romanesc cu iz de Hollywood

Scris de

Eva este un film romanesc, regizat de Adrian Popovici, in care limba dominanta este engleza. Distributia este formata atat din actori romani, cat si straini, printre care: Maia Morgenstern, Vlad Radulescu, Michael Ironside si Patrick Bergin. Personajul Eva prinde viata prin actrita Amy Hayes, debutanta pe marile ecrane.

Filmul se concentreaza asupra dramei personajului Eva, care traieste, alaturi de mama si sora sa, in casa unui unchi. Rebela din fire, Eva reuseste sa iasa din aceasta structura familiala dezorganizata, momentul marcant fiind la varsta de 16 ani, cand il intalneste pe Tudor, un american rebel, aflat in floarea varstei.

In ziua inmormantarii tatalui, Eva afla ca sora sa mai mare a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu unchiul sau. Eva fuge de acasa si se hotaraste sa traiasca alaturi de Tudor, barbatul pe care il iubeste. Insa lucrurile nu vor fi atat de roz precum se arata.

Din cauza unei scrisori primite de la mama sa din America, Tudor pleaca si nu se mai intoarce multa vreme, ceea ce accentueaza drama personajului principal. In lipsa iubitului si a protectiei masculine, fata se marita cu un englez din inalta societate bucuresteana.

Toata viata sa este data peste cap de revenirea iubitului, care isi va face un obicei, pe intreg parcursul filmului, de a disparea pe motiv ca are intalniri de afaceri importante si de a a reaparea subit, de parca “ar fi plecat de cinci minute”.

Subiectul este unul specific unei povesti de dragoste, insa “fuziunea” romana-engleza britanica-engleza americana scade cu mult din calitatea filmului. De ce? Pentru ca, in acest fel, actorii romani joaca fals, exprima cu greu sentimentele aferente replicilor si, automat, lucrurile iau o intorsatura urata, din initalul dramatism, in scene tragic-comice.

Si politistul, si preotul satului si gradinarul ungur vorbesc engleza, dar nu pe cea atestata mondial, ci pe cea cu “za”. O alta scena lipsita de naturalete este cea in care Eva se lupta cu unchiul sau, care incearca sa o violeze. Secventa nu transmite nimic, prestatia este slaba si, mai rau, starneste rasul.

In rest, iubitorii de filme romantate vor fi incantati, deoarece povestea de dragoste dintre Eva si Tudor, dar si finalul dramatic pun in umbra toate partile negative.

Filmul “Eva” a fost produs de Artis Film, iar premiera romaneasca a avut loc pe 8 Octombrie, la¬† The Light Cinema.

Vizionare placuta!

Sursa: Renne
Sursa foto: Movie Kill

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. IOANA says:

    Povestea asta din film chiar este interesanta!

  2. mona says:

    Am vizionat filmul sambata seara.Eram curioasa pentru ca citisem romanul ‘Fiul risipitor” al lui Radu Tudoran si am fost dezamagita,mult sub valoarea cartii.Tot filmul mi-a creat senzatia de neputinta(ma refer la regizor si interpreti).Actrita din rolul principal nu avea nici sare nici piper,eroina din roman este o fata plina de pasiune si de profunzime…te facea sa vibrezi cand citeai cartea, filmul este anost, prost facut si prost jucat, mai bine se lasau pagubasi…sau poate il faceau numai cu actori romani…au fost acene in film care iti starneau rasul sau mai bine zis erau ridicole…penibile…

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.