RIM: Apple traieste intr-o “realitate distorsionata”

Scris de

Conferinta de prezentare a rezultatelor financiare ale Apple a fost un bun prilej pentru Steve Jobs de a trimite sageti catre concurenta. Dupa Google, nici Research in Motion (RIM), producatorul BlackBerry, nu a scapat de tiradele boss-ului Apple.

Jobs a spus luni ca iPad nu are competitori si ca tabletele cu ecran de 7 inci nu ofera 70% din ecranul de 10 inci al gadgetului sau, ci doar 45%. El a mai zis ca Apple a depasit RIM, dupa ce vanzarile de iPhone au fost mai mari decat cele ale telefoanelor inteligente BlackBerry. De asemenea, a spus ca din moment ce App Store ar 300.000 de aplicatii, producatorul BlackBerry are mult de lucru.

Acum intre noi fie vorba, RIM are pentru telefoanele sale doar 10.000 de aplicatii in BlackBerry World iar multi utilizatori crackuiesc telefoanele pentru a putea instala altele.

Ieri, Jim Balsillie, directorul executiv al RIM, i-a replicat lui Jobs ca traieste intr-o realitate distorsionata. “Pentru cei care traiesc in afara campului Apple de distorsionat realitatea, noi stim ca tabletele de 7 inci vor fi o mare portie din piata si mai stim ca Adobe Flash conteaza pentru clientii care vor o experienta reala pe web”, a explicat Balsillie. RIM a lansat recent tableta Playbook, cu sistem de operare QNX si suport Flash, ceea ce iPad nu are.

“In timp ce tentativa Apple de a controla ecosistemul si a mentine o platforma inchisa poate fi buna pentru Apple, dezvoltatorii vor mai multe optiuni iar clientii vor sa acceseze pe de-a-ntregul marea majoritate a site-urilor care folosesc Flash”.

El s-a ratoit si mai departe precizand ca clientii “au obosit cu adevarat” ca Apple sa le spuna ce sa gandeasca.

In acelasi timp a demontat pretentia Apple ca iPhone a vandut mai mult decat compania sa. El a spus ca RIM a avut livrari record in ultimele 5 trimestre si ca se afla in grafic cu vanzarea a 13,8 – 14,4 milioane de smartphone-uri BlackBerry in acest trimestru, asa cum a estimat anterior. In plus, Apple “compara mere cu mure” din moment ce pune fata in fata trimestrul incheiat de RIM in august, cand se stie ca vara cumparaturile incetinesc, cu cel incheiat de Apple in septembrie, cand se stie ca vine un boom al vanzarilor.

Sursa: PC Magazine
Sursa foto: www.puremobile.ca

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] da alte exemple mai notorii, Palm are pentru webOS putin peste 5.000 de aplicatii, in vreme ce BlackBerry are doar 10.000, iar Symbian de la Nokia 7.000. Nu de alta, dar pana si Samsung stie foarte bine pentru ca a […]

  2. […] unele companii au trimestre fiscale diferite, precum RIM, astfel ca firmele de consultanta contorizeaza diferit rezultatele, fie calendaristic (estimari), […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.